Fókuszban az önkéntesség

share on:

2018. november 9-én a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum VII. C képzőművészeti osztálynak volt a vendége a Zöld Nap Egyesület csapata, Alen Margaryan örmény, Miguel Paya spanyol és Elena Ershova orosz EVS önkéntesek, valamint Ráduly Attila a szervezet elnöke. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A beszélgetést az idén indult Friends of environment projekt bemutatásával kezdte a szervezet vezetője. Ezt követően pedig ismertették az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntes program tudnivalóit, annak sokszínűségét, lehetőségeit. Kiemelve azt, hogy a projekt olyan külföldi kaland és kihívás is egyben, amelyben nagyon sok örömteli és élményekben gazdag tevékenységekkel kell megbirkózni a vállalkozó önkéntesnek, amire önmagának kell megkeresnie és megtalálnia a megoldást. A foglalkozást izgalmassá tette az osztályközösség nagyfokú érdeklődése, az önkéntesek ittléte iránt. Egy interkulturális párbeszédet folytatva, a hetedikes diákok kíváncsian fogadták Miguelék válaszait a világ dolgairól, az örmény, spanyol és orosz kultúráról és az itt tartózkodásuknak, élményeiről is. 

A zöldek köszönik Györgyjakab Boróka pedagógusnak a meghívást. A rendezvény lehetőségét az Erasmus+ program biztosította. 

Fotó: Elena Ershova és Miguel Paya

zoldnap