Tizenharmadik alkalommal emlékeztek meg a békéről

share on:

2021. őszén betartva a járványügyi előírásokat a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület tizenharmadik alkalommal ünnepelte meg a béke nemzetközi világnapját. A nap mottója: Együtt a békéért – tisztelet, biztonság és méltóság mindenkinek! Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A tevékenységet a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző több osztályába ellátogatva interaktív előadással és különböző kézműves tevékenységekkel kezdték, felhívva a fiatalok figyelmét a béke fontosságára. A diákok egy-egy kolázst készítve rajzokkal, mondatokba fogalmazhatták meg a békével kapcsolatos gondolataikat, feltüntetve a béke szimbolumait is. A szervezők a Sportcsarnok előtti téren egy kisebb műsorral készültek. Imre Mária AnitaKerekes Beáta, Budi Babi Bod Péter Tanítóképző tanulói csodálatos énekekkel emelték az esemény színvonalát, Crivăț Andrea, Füstös Orsolya, Kovács Kamilla és Ráduly Blanka pedig  béke napi gondolatokat osztottak meg, felkészítő tanár Kis Emese volt. Ezt követően Ráduly Attila a Zöld Nap egyesület elnöke ismertette az egybegyűltekkel a rendezvény célját és a béke fontosságát. A megmozduláson felolvasásra került az ENSZ főtitkár erre a napra írt üzenete magyar és angol nyelven. Az ENSZ 1981-ben határozta el, hogy bevezetnek egy tematikus ünnepnapot, ez kezdetben minden szeptember harmadik szerdáján kapott helyt, 2002-től viszont rögzítették, s szeptember 21-ben állapodtak meg.

Az esemény partnere a Bod Péter Tanítóképző és a helyi Sportiroda,  támogatója Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és az Európai Szolidarítási Testület. 

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Petek Taykan

zoldnap