A török és a spanyol konyhával ismerkedtek a dálnoki gyerekek

share on:

December 19-én az Iskola Másként hét keretén belül a Zöld Nap Egyesület Don`t trash our future:RRR projekt EVS önkéntesei a dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolába látogattak el, ahol a török és a spanyol konyha fortélyait ismertették a gyerekekkel. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Ayse Büsra Yilmaz és Isabel Fernandez EVS önkéntesek interaktív előadással készültek, szokásaikról beszéltek, recepteket ismertettek és végül de nem utolsó sorban táncolni is tanították a dálnoki diákokat. A dálnoki oktatás intézmény vezetősége pedig kisebb ajándékcsomaggal köszönte meg az Európai Önkéntes Szolgálat önkénteseinek a közreműkődést és a finom krumpli salátát, melyet a tanárokkal karöltve készítettek el.

Az esemény zárásaként az önkéntesek zsűriként vettek részt az iskola által megszervezett házi sütemények versenyén. A tanulók otthon készítették el süteményeiket, melyeket a tanárok, az igazgató és az önkéntesek díjaztak. E hideg téli napon, a gyerekek rengeteg emlékkel tértek haza, melyet minden bizonnyal karácsony táján szeretteikkel is megosztanak. A zöldek köszönik Turóczy Margit és Bonda Anna-Mária pedagógusoknak a meghívást.

A keddi rendezvény lehetőségét az Erasmus +program biztosította.

Szerző: Isabel Fernandez.

 

zoldnap